1992-ben hozták létre

A Miskolci Autista Alapítványt 1992-ben a Miskolcon és környékén autizmussal élő fiatalok szülei hozták létre, hogy egy specifikus otthon kialakításával, a hiányos szociális ellátórendszerben addig csak sodródó autizmussal élő és értelmi fogyatékos fiatalok számára elhelyezést, teljes körű ellátást, szolgáltatást; képzési és foglalkoztatási lehetőséget nyújtsanak.

több mint 4500 m2 terület

Miskolc-Vargahegyen, több mint 4500 m2 területen működik az alapítvány központja, ahol több mint ötven érintett elhelyezésére van lehetőség és működik SNI iskola. Az alapítvány számos szolgáltatást nyújt, így nappali ellátást még 20 autizmussal- és értelmi fogyatékkal élő fiatal számára. Fejlesztő és terápiás foglalkozásokat, szabadidős-, kulturális és sport programokkal. Az alapítvány 300 adagos főzőkonyhát üzemeltet és ipari szintű mosodát.

egy vidéki telephely

A megyeszékhelytől 30 kilométerre, Szakáldon tíz évvel ezelőtt, egy vidéki telephelyet is létesített a szerveződés, ahol a „Barka” szociális farmon falusi állattartás, növénytermesztés folyik, fogyatékossággal élő munkavállalók bevonásával. Az alapítvány jó kapcsolatot ápol autizmus specifikus szakemberekkel, intézményekkel, „zöld” szervezetekkel. Rendszeresen önkénteseket is fogad. 

képzett szakemberek

Az alapítvány a célcsoport ellátásához és foglalkoztatásához képzett szakemberekkel rendelkezik. Húsz éves foglalkozási tapasztalatából adódóan jól ismeri a bevonandó célcsoportot (autizmus specifikusság), nagy gyakorlata van a többségi társadalomból érkezők és a fogyatékossággal élők számára szervezett oktató és fejlesztő programok szervezésében.

Alt
alapitvanyrol_hatter1
alapitvanyrol_hatter1