A sajtkészítés mesterségével ismerkedhetek meg azok, akik az új Barka Vendégházat népszerűsítő programsorozat utolsó eseményére látogatnak Szakáldra. A rendezvény résztvevői kóstolhatnak is a finomságokból. E mellett más népi mesterségekkel és játékokkal is találkoznak az esemény ideje alatt a vendégek február 26-án kedden 9 órától. Szervező a Miskolci Autista Alapítvány és a Zöld Kapcsolat Egyesület Belépés ingyenes.

2019-02-26 02:00

Felszentelték a szakáldi Barka Vendégházat január 15-én reggel 9 órakor. Az őszi házavatót követően Kalóczkay Gábor plébános az egyházi szertartás szerint is használatba adta az épületet a közösség számára. A szentelést követően önkéntes napot tartottak a Barka Farmon. Az ökonapon hét tálcás napkollektoros aszalót készítettek fából. Gyümölcs, gyógynövény, gomba egyaránt szárítható lesz benne. A berendezés ugyan a Barka Farm kertjében marad, de a műhelymunkában résztvevők megismerhették készítését, elhelyezését, használatát.

2019-01-15 09:00

A fogyatékkal élők műhelyeinkben készített kézműves termékeit mutattuk be a vásáron és azt a tevékenységet, amit ott végeznek gondozottjaink. Lehetőséget adtunk ezzel más intézmények számára is, hogy ellátogassanak a Barka Farmra falusi vendégházunkba. A programban krumplilángos sütés, íjászat, kutyás bemutató, szövés, rongyszőnyeg készítés is szerepelt. Az eseményre Karácsony előtt került sor,  az ünnepi készülődést még hangulatosabbá tettük és olyan tárgyakat készítettünk, melyek a fa alatt vagy a karácsonyfán is ékeskedhettek.

2019-02-18 02:00

A hamisítatlan falusi disznótor hangulatát idézte meg a Miskolci Autista Alapítvány és a Zöld Kapcsolat Egyesület közös programja a Barka Farmon Szakáldon. A nemrégiben átadott vendégház népszerűsítésére szerveződő eseménysorozat legutóbbi rendezvényén három katlanban főttek a "disznóságok", hogy aztán tepertővé, hurkává, kolbásszá alakuljanak. Munka után pedig a közönség azonnal kóstolta is az ételt. Ebéd után kutyabemutatóval zárult a program Bohus Viktória projektmenedzser jóvoltából, aki díjnyertes kedvenceivel együtt szórakoztatta a közönséget.

2019-02-18 01:45
  •  
  • 1 / 2